De danske vægtkonsulenter

De Danske Vægtkonsulenter har siden 1981 fået opbygget en landsdækkende kæde på 100
afdelinger og etableret sin egen fødevareserie, DDV Food. Vægttab hænger uløseligt sammen med kostomlægning og er grundtanken for DDV’s koncept.

Det er essentielt for DDV’s kostprogram, at man får en ernæringsmæssig rigtigt sammensat kost, der giver fuld dækning af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Men da kaloriemængden er mindre end det, man tidligere har været vant til at spise, vil man i gennemsnit tabe 1 kilo om ugen helt uden at føle sult.

Programmet er tilrettelagt i samarbejde med ernæringseksperter og er læst igennem og vurderet af overlæge og fedmeforsker Søren Toubro fra Forskningsinstitut for Human Ernæring, som siger god for sikkerheden og effekten, hvis programmet efterleves.

Det der gør, at kuren virker så godt er dels det ernæringsrigtigt sammensatte program, dels psykologien og disciplinen bag. Den opnår man ikke derhjemme alene, hvor man selv laver sine regler, der hurtigt kan ændres igen. Det at skulle stå til regnskab overfor en anden person og hele gruppen, og at man nærmest slet ikke kan nå at gøre noget forkert, når vejningen finder sted hver uge, gør vægttabet muligt.

Første gang man kommer, får man en grundig gennemgang af kostprogrammet. Herefter skal man komme til kontrolvejning en gang om ugen. Efter vejning mødes man under afslappede forhold, hvor konsulenten besvarer spørgsmål om programmet og giver ideer og inspiration til den kommende uge.

Dog er der visse ulemper ved kostprogrammet. Du kan godt gå på alle restauranter for at få mad men det kræver at det er mad, som passer ind i kostprogrammet. Ved andre festlige sammenkomster bør man enten sørge for at, der bliver serveret noget mad, som man må spise, ifølge programmet, ellers må man vælge at springe visse ting over. En god idé er inden man går hjemmefra at lægge en god bund af grønsager, så føler man ikke at fristelserne er så store og uimodståelige.

Besøg De danske Vægtkonsulenters hjemmeside

This entry was posted in Rådgivning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply